جن ساکی

سخنگوی دولت دموکرات بایدن، همزمان با رسیدن مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۴ به مراحل حساس و سخت تصمیم گیری سیاسی غرب، دولت جمهوریخواه دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا را مقصر مشکلات کنونی درباره برجام به دلیل خروج از این توافق بین المللی دانست .

به گزارش ایران پژواک به نقل از ایرنا، جن ساکی در نشستی خبری در واشنگتن افزود که به خاطر دولت پیشین آمریکا و خروج آن از برجام اکنون برنامه هسته ای ایران به سرعت پیش می رود.
سخنگوی کاخ سفید همچنین گفت که بخاطر خروج دولت ترامپ از برجام، آمریکا به صورت کامل در جامعه بین المللی منزوی شده بود.

اظهارات سخنگوی دولت بایدن در حالی است که تارنمای آکسیوس پیش از این به نقل دو منبع آگاه از برنامه‌های کاخ سفید اعلام کرده بود که با رسیدن مذاکرات وین به نقطه حیاتی، کاخ سفید قصد دارد تمرکز پیام رسانی‌های عمومی خود در هفته‌های آتی را بر روی حمله به دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا بخاطر خروجش از توافق هسته‌ای بگذارد.

این منابع آگاه اعلام کردند که دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا فکر می کند که در حال حاضر تنها چند هفته به نقطه تصمیم گیری حساس باقی مانده است: یا یک توافق به دست خواهد آمد و آمریکا به توافق هسته‌ای باز می‌گردد یا مذاکرات شکست می‌خورد و دولت به سمت فشار بیشتر بر ایران حرکت می‌کند.

هر دو سناریو واکنش‌های سیاسی به‌ویژه از سوی جمهوری‌خواهان را به همراه خواهد داشت، اما کاخ سفید می‌خواهد تا حدی با تاکید بر اینکه این ترامپ بود که بحران را آغاز کرد و گزینه‌های بد را برای آنها باقی گذاشت، دموکرات‌ها را در کنار یکدیگر نگه دارد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت که کاخ سفید به صورت واضح حقایق را بیان می‌کند و در این لحظه حیاتی برای دیپلماسی و نقطه مهم در تاریخ سو تفاهم‌ها را از بین می‌برد.

جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری عصر چهارشنبه خود به وقت محلی در واشنگتن با خبرنگاران گفت که می خواهیم به جامعه و مردم یادآور شویم  چرا اکنون در این نقطه هستیم. اگر رئیس جمهوری قبلی از توافق با ایران خارج نمی‌شد، هیچ یک از چیزهایی که اکنون  می‌بینیم، اتفاق نمی‌افتاد.
وی مدعی شد اگر رئیس جمهوری سابق آمریکا بی پروا و بدون فکر کردن به اتفاقات بعدی،از برجام خارج نشده بود ما اکنون شاهد افزایش توانایی و ظرفیت ایران و اقدامات تهاجمی و خصمانه آنها از طریق جنگ های نیابتی در سراسر جهان نبودیم.

سخنگوی کاخ سفید خروج ترامپ از برجام به این معنی بود که برنامه هسته ای ایران دیگر محدود نبود و دیگر قوی ترین رژیم نظارتی و بازرسی که تا به حال مذاکره شده بود، وجود نداشت. همچنین با این اقدام دیگر محدودیت های سختگیرانه در فعالیت های هسته ای وجود ندارند.

 جن ساکی اظهار داشت که در ماه دسامبر اعلام کردیم که کمی از نبود جدیت مذاکره کنندگان پای میز مذاکره ناراضی هستیم اما اکنون  مذاکرات ادامه دارد ولی به خاطر دولت پیشین امریکا و خروج آن از برجام، برنامه هسته ای ایران به سرعت پیش می رود.

این مقام کاخ سفید در تداوم هراس از نفوذ منطقه ای ایران، ادعاها و اتهام افکنی های بی اساسی علیه ایران را تکرار کرد و با اذعان به اینکه با خروج دولت قبلی آمریکا، واشنگتن به صورت کامل در جامعه بین المللی منزوی شده بود، افزود که تلاش کرده ایم این روابط  و همکاری های ما با کشورها در سراسر جهان را بار دیگر بازسازی کنیم و به میز مذاکره بازگردیم تا ظرفیت و توانایی بیشتری درباره برنامه هسته ای بدست آوریم.

براساس گزارش آکسیوس، کاخ سفید امیدوار است که این پیام رسانی توسط مقامات فعلی و سابق در ایالات متحده و رژیم صهیونیستی که معتقدند خروج ترامپ از توافق هسته ای ۲۰۱۵ یک اشتباه بوده است، تقویت شود.

به گزارش ایران پژواک، ند پرایس سخنگوی وزرات خارجه آمریکا نیز روز سه شنبه از تصمیم واشنگتن برای خروج از برجام ابراز تاسف کرد و افزود که عمیقا مایه تاسف است به دلیل تصمیم نادرست و نسنجیده دولت پیشین آمریکا، دولت کنونی بدون این پروتکل های نظارتی و تاییدی آغاز به کار کرده است.
این مقام وزرات خارجه آمریکا گفت که در دولت پیشین به ما وعده یک توافق بهتر داده شده بود اما این وعده هیچگاه محقق نشد و پس از خروج دولت پیشین آمریکا از برجام، ایران توانست برنامه هسته ای خود را به سرعت گسترش دهد.
وی اضافه کرد که به ما وعده داده شده بود که فشارحداکثری، ایران و نیروهای نیابتی را وادار به عقب نشینی می کند. اما کاملا عکس آن اتفاق افتاده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اذعان کرد که در نتیجه تصمیم کشورش برای خروج از برجام، واشنگتن منزوی شد نه ایران.

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه نزد سازمان‌های بین المللی در وین روز چهارشنبه به دیدار خود با مقام های آمریکایی اشاره کرد و افزود که مذاکرات وین رو به جلو حرکت می‌کند.
اولیانوف امروز در صفحه توئیتر خود با اعلام اینکه با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران دیدار کرده است، نوشت: طبق معمول یک گفت‌وگوی سازنده در مورد حل و فصل دشوارترین مسائل باقیمانده در مذاکرات وین داشتیم.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها از ششم آذر ۱۴۰۰ آغاز شده و گفت‌وگوها به اذعان هیات‌های مذاکره کننده پیشرفت‌هایی کرده است. مذاکرات حول دو محور راستی آزمایی و تضمین‌ها متمرکز بوده و به نظر می‌رسد که به مراحل حساس و سرنوشت‌سازی نزدیک شده است.

ایران و ایالات متحده از طریق متن مکتوب غیررسمی، نظرات خود را در موضوعات چهارگانه رفع تحریم‌ها، اطمینان از رفع موثر تحریم‌ها، تعهدات هسته‌ای و راستی آزمایی ارائه کردند و هیات‌ها در حال بررسی این متون هستند.

علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران می‌گوید موارد اختلافی در پیش‌نویس توافق در حال کاهش است و مذاکرات رو به جلو جریان دارد. مذاکره کنندگان ارشد چین و روسیه هم از مواضع مذاکراتی ایران حمایت کرده و تاکید دارند که گفت‌وگوها برای دستیابی به توافق پیگیری می‌شود.

برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از ۱۳ سال مذاکرات بین‌المللی فشرده، در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) منعقد شد. برجام یک هفته بعد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید و به عنوان ضمیمه الف به قطعنامه مذکور پیوست شد.

اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی