ایرانگردی

کل اخبار:103
  • گزاش تصویری از بوشهر، نهنگ پیر خلیج فارس‎

    گزاش تصویری از بوشهر، نهنگ پیر خلیج فارس‎

    بندر بوشهر با تاریخی کهن، در دل خود فرهنگی غنی از مردم ساحل نشین و سخت کوش دارد. دیار نخل و آفتاب با هوای شرجی و گرم خود حوادث بسیاری را از سر گذرانده و همچنان بر تن خاک ایران استوار می‌درخشد. بوشهر بندری شبه‌جزیره‌ای در بخش مرکزی شهرستان بوشهر است که از سمت شمال، غرب و جنوب به خلیج فارس محدود شده‌است. هجده اسفند ماه روز بوشهر نامیده شده است.

  • گزارش تصویری از کندوان؛ روستایی در دل صخره‌های سلطان داغی

    گزارش تصویری از کندوان؛ روستایی در دل صخره‌های سلطان داغی

    کندوان روستایی است بنا شده در دل صخره و تنها سازه این دهکده را سنگ‌ها تشکیل می‌دهند. خانه‌ها هرمی شکل هستند و برای دام‌ها نیز حفره‌هایی در سنگ‌ها بنا شده است. خانه‌های سنتی و باستانی کندوان از نظر نوع معماری در ایران نظیر ندارند و به عقیده تعدادی از محققین احداث این خانه‌ها به قرن ۷ هجری همزمان با یورش مغول‌ها برمی‌گردد. کندوان یکی از ۳ روستای صخره‌ای جهان در دامنه سر سبز سلطان داغی، ۶۲ کیلومتری جنوب غربی تبریز قرار دارد. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در دنیا است. چرا که دیگر در ترکیه و آمریکا کسی در کاپادوکیه و داکوتا زندگی نمی‌کند. این روستا به سبب ویژگی معماری صخره‌ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و شهرت جهانی دارد.

  • گزارش تصویری از سنندج؛ شهر هزار پیکر‎

    گزارش تصویری از سنندج؛ شهر هزار پیکر‎

    سنندج، شهر مجسمه‌ها یا شهر هزار پیکر به احترام ادیبان، ورزشکاران و افراد به نام این دیار و به واسطه مجسمه سازان به نام سنندج پیکره‌ها و سردیس‌هایی را در میادین، پارک‌ها و جایگاه‌های خاص شهر به خود دیده است. مجسمه‌های آزادی، انقلاب، کودک، کوزه به دوش، بسیج، کوهنورد، ملا مصطفی بیسارانی، شهید صیاد شیرازی، برادران شهید نمکی، مستوره اردلان، مولوی کرد، چوپان، مجسمه مقاومت (بزرگ‌ترین مجسمه ایران)، اوراز، ماموستا عثمان هورامی و مجسمه‌های مشاهیر از جمله پیکره‌هایی است که در شهر سنندج نصب شده است.

  • گزارش تصویری از کلوت کوه مُند در بوشهر

    گزارش تصویری از کلوت کوه مُند در بوشهر

    کلوت از واژه‌های کل و لوت به معنای شهر لوت تشکیل شده است. کلوت‌ها فقط در کرمان نیستند. این کلوت‌ها در منطقه کوه مُند شهرستان دشتی استان بوشهر بوده و یکی از جاذبه‌های گردشگری استان محسوب می‌شود. این تپه‌ها حاصل فرسایش باد و آب بر روی زمین‌های سست و رسوبی منطقه است.

  • گزارش تصویری از زیباترین خانه‌ اشرافی دوره صفویه در اصفهان

    گزارش تصویری از زیباترین خانه‌ اشرافی دوره صفویه در اصفهان

    خانه مشیرالملک انصاری از خانه‌های اشرافی دوره صفویه محسوب می‌شود. این خانه متعلق به خاندان مشیرانصاری از مستوفیان و منشیان دربار صفویه است که در دوره شاه‌عباس از شیراز به اصفهان مهاجرت کردند. خانه مشیرالملک یا خانه چرمی، تنها بنای تاریخی ایران بوده که دارای بزرگترین و قدیمی‌­ترین ارسی موجود با ۹ دهانه است. زیباترین قسمت بنا را، می‌­توان فضای شاه­‌نشین واقع در تالار دانست. فضایی که به سبب داشتن یک ارسی بزرگ امکان ترکیب هم زمان هنر گره­‌چینی و بازی نور ناشی از شیشه‌­های رنگی را ممکن ساخته و حالتی روح نواز را ایجاد می‌کند. این خانه تبدیل به موزه شده و از جمله آثار موجود در این موزه می‌توان به خط سه استاد، کره سماوی با خط کوفی، قلم کاری‌­های سلجوقی، درب­‌های ارسی تیموری، مجموعه مهرها و نامه‌­های شاه‌­هان ایران، قرآن‌های یاقوت مستعصمی و بخش زیادی از خطوط میرعماد اشاره کرد. این اثر تاریخی به شماره ۲۹۷۷۶ در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ به ثبت ملی رسیده است.

  • یکصدمین سال حضور دیپلماتیک سوییس در ایران/ تصویری که وزیر خارجه سوییس از ایران نشان داد

    یکصدمین سال حضور دیپلماتیک سوییس در ایران/ تصویری که وزیر خارجه سوییس از ایران نشان داد

    وزیر امور خارجه سوییس در سفرش به ایران به انگیزه بزرگداشت «یکصدمین سال حضور دیپلماتیک سوییس در ایران»، تصاویری از دیدارش از اصفهان را منتشر کرد و درباره این شهر نوشت: «به اصفهان، مرواریدی در خاورمیانه سفر کردم.»

  • گزارش تصویری از بهترین مکان‌ها برای سفر

    گزارش تصویری از بهترین مکان‌ها برای سفر

    در گزارش تصویری پیش رو، مکان های جدیدی که Tripadvisor شما را برای سفر به آنجا تشویق می کند را مشاهده کنید.

  • گزارش تصویری از معبد آناهیتا

    گزارش تصویری از معبد آناهیتا

    معبد آناهیتا، دومین بنای سنگی ایران است که از آثار باستانی دوران پیش از میلاد مسیح به شمار می‌آید. طبق نوشته‌های تاریخی، این معبد به عنوان آتشکده‌ای برای احترام و پاسداشت مقام الهه‌ی آب (آناهیتا) مورد استفاده قرار می‌گرفت. قدمت این بنای تاریخی عظیم به سه دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان باز می‌گردد. این بنا در شهر کنگاور از توابع استان کرمانشاه قرار گرفته است.

  • گزارش تصویری از مراسم عروسی کرمانج‌های کلات نادری

    گزارش تصویری از مراسم عروسی کرمانج‌های کلات نادری

    مراسم عروسی کرمانج‌های کلات نادر، با پوشش کاملا سنتی با لباس‌های روشن و رنگ قرمز که نشانه شادی است برگزار می‌شود. لباس عروس و داماد با تمام لباس‌های دیگر افراد فرق می‌کند این لباس‌ها ابریشم خالص است که در خود شهرستان بافته می‌شود. یکی از ویژگی‌های این مراسم تعامل بیشتر بین تمام خانواده‌ها است.

  • گزارش تصویری از  کاروانسرای شوریاب

    گزارش تصویری از کاروانسرای شوریاب

    کاروانسرای شوریاب در ۱۸ کیلومتری شهر همت آباد در شهرستان فیروزه (استان خراسان رضوی)، یکی از کامل‌ترین کاروانسراهای باقی مانده از دوران قاجاریه و ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران است که امروزه در آستانه تخریب قرار گرفته و نیازمند توجه جدی است. این اثر در سال ۱۳۸۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران با شماره ۵۹۰۱ به ثبت رسیده است.

  • گزارش تصویری از کلیسای سهرقه

    گزارش تصویری از کلیسای سهرقه

    کلیسای سهرقه یا سهرل روی تپه ای مشرف به روستای سهرل واقع شده و در ۴۰ کیلومتری شمال غربی تبریز قرار دارد. این کلیسای یکی از کلیساهای ارامنه کاتولیک است و نام آن از اسم یکی از حواریون حضرت عیسی (ع) به نام یوحنا که ارامنه به آن هوانس می گویند، گرفته شده است و قدمت بنای این کلیسا را به قرن ۵ و ۶ میلادی نسبت دادند ولی بنای اصلی بارها بر اثر ویرانی تجدید بنا شده است. قدمت بنای فعلی به سال ۱۸۴۰ میلادی می رسد. گنبد بنا طرح آجرکاری داره که از مهمترین کارهای دوران قاجاریه محسوب میشود. این اثر در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۴۷ با شمارهٔ ثبت ۷۶۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

  • گزارش تصویری از مسجد کبود تبریز

    گزارش تصویری از مسجد کبود تبریز

    مسجد کبود یا مسجد جهانشاه تبریز یکی از آثار ارزشمند معماری ایرانی به شمار می‌رود که به لحاظ شیوه معماری از سایر نمونه‌های معماری مسجد متمایز است. قدمت این بنا به قرن نهم هجری قمری بازمی‌گردد و تنوع و ظرافت کاشی‌کاری و انواع خطوط و نقش‌های به کار رفته در آن و نیز زیبائی و هماهنگی رنگ‌ها به‌ویژه رنگ لاجوردی کاشی‌کاری‌های معرق سبب شده است تا به فیروزه اسلام شهرت یابد. این مسجد در زمین لرزه سال 1158 خورشیدی خسارات زیادی دید تا جایی که گنبدهای مسجد تخریب شده بود که از سال 1318-1355 کار مرمت این بنا از جمله گنبد های آن ادامه داشت و در حال حاضر بازسازی کاشی کاری های داخل و خارج بنا ادامه دارد.

  • گزارش تصویری از پاییز در جنگل الیمستان

    گزارش تصویری از پاییز در جنگل الیمستان

    جنگل الیمستان در استان مازندران و از توابع بخش مرکزی شهرستان آمل است که در کیلومتر ۲۰ جاده هراز از آمل واقع شده است. از جاده پر پیچ‌وخم و زیبای هراز که بگذرید در انتهای مسیر، جنگل الیمستان که جنگلی رویایی و مه آلود است، پیش روی شما ظاهر می‌شود و با ورود به این جنگل با منظره زیبای قله دماوند و انبوه درختان سبز روبرو می‌شوید.

  • گزارش تصویری از کویر «ابوزیدآباد» کاشان

    گزارش تصویری از کویر «ابوزیدآباد» کاشان

    کویر ابوزیدآباد در کاشان یکی از بهترین ها برای علاقمندان به کویرنوردی محسوب می شود. از لحاظ موقعیتی جغرافیایی کویر ابوزیدآباد در کاشان بخشی از بیابان بزرگ بند ریگ در شمال ابوزیدآباد و شمال شرقی کاشان محسوب می شود.

  • گزارش تصویری از مسجد چوبی زیبای نیشابور

    گزارش تصویری از مسجد چوبی زیبای نیشابور

    مسجد چوبی در دهکده چوبین، اولین مسجد چوبی مقاوم در برابر زلزله در سطح جهان به حساب می‌آید که توسط مرحوم حمید مجتهدی در سال ۱۳۷۹ در دهکده چوبی با درختان بسیار زیادش در شهرستان نیشابور استان خراسان رضوی ساخته شد. همه سازه‌های این دهکده از چوب ساخته شده که در ساخت این مسجد نیز ۴۰ تن چوب استفاده شده است. این دهکده شامل مسجدچوبی، موزه، کتابخانه، رستوران و... مورد توجه گردشگران بسیاری از ایران و جهان قرار گرفته است.

  • گزارش تصویری از استخراج نمک در مسیرهای صعب‌العبور

    گزارش تصویری از استخراج نمک در مسیرهای صعب‌العبور

    روستای سرآقاسید در ۴۵ کیلومتری شهر چلگرد و در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. زنان روستا مسافتی دشوار را برای رسیدن به چشمه نمک، و مطابق نوبت هفتگی خود می‌پیمایند و آب شور چشمه را در حوضچه‌هایی که به زبان محلی "کَرت" نامیده می‌شوند، انتقال می‌دهند. پس از تبخیر آب، نمک باقی مانده را استخراج کرده و درون کیسه جمع‌آوری می‌کنند و آن را تا روستا حمل می‌کنند. سپس آنها را با غلتک سنگی، آسیاب می‌کنند تا برای مصرف و فروش آماده شود. استخراج نمک در این روستا فعالیتی کاملا زنانه است، اما درآمد حاصل از آن برای تمام افراد خانواده صرف می شود.

  • گزارش تصویری از آرامگاه زرتشتیان تهران

    گزارش تصویری از آرامگاه زرتشتیان تهران

    دین زرتشت امروزه نزدیک به ۲۰۰ هزار تن پیرو در ایران ، هند و برخی جاهای دیگر جهان دارد.

  • گزارش تصویری از کاخ عالی قاپو

    گزارش تصویری از کاخ عالی قاپو

    قدمت کاخ عالی قاپو به ابتدای قرن یازدهم هجری قمری باز می گردد و از نظر معماری و کاربرد هنرهای تزئینی در نوع خود بی نظیر است. این کاخ در شش طبقه بنا گردیده و در دوران سلطنت شاه عباس اول صفوی به عنوان مقر اداری و حکومتی و همچنین به عنوان ورودی دولتخانه صفوی مورد استفاده قرار می گرفته است. تزئینات دیوارها و سقف تالارهای این کاخ، اثر نقاشان معروف عصر صفوی نظیر رضا عباسی و شاگردان وی است. عکاس مرتضی امین الرعایایی

  • گزارش تصویری از خانه سرتیپ امینی و شباهت زیادش به باغ ارم شیراز

    گزارش تصویری از خانه سرتیپ امینی و شباهت زیادش به باغ ارم شیراز

    خانه تاریخی سرتیپ امینی سدهی شامل چند خانه، دیوانخانه، حمام و حسینیه در محله فروشان خمینی‌شهر واقع شده و به دست سرتیپ محمد حسین خان امینی سدهی در زمان ناصرالدین شاه قاجار بنا شده است. این خانه تاریخی که شکل بیرونی آن شباهت زیادی با عمارت باغ ارم شیراز دارد، در سال۱۳۸۰ به ثبت ملی رسید.

  • گزارش تصویری از زندگی در منطقه محروم موگویی

    گزارش تصویری از زندگی در منطقه محروم موگویی

    دهستان میان کوه (موگویی) در بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این دهستان به خاطر جاده های خاکی و سنگلاخی صعب العبور از بسیاری خدمات دولتی محروم مانده است. مردم روستای موگویی از نعمت آب لوله کشی، برق، تلفن و دکل مخابراتی محروم هستند و اهالی روستا برای یک ارتباط صوتی موبایلی باید به ارتفاعات بروند. در فصل پاییز و زمستان به خاطر بارش شدید برف و بسته شدن راهها همین ارتباط نیز قطع شده و تا 6 ماه هیچ ارتباطی بین روستاییان با شهر وجود ندارد و روستاییان باید برای 6 ماه سرد سال آذوقه تهیه کنند. عکاس داوود قهردار

  • گزارش تصویری از مساجد قدیمی شیراز

    گزارش تصویری از مساجد قدیمی شیراز

    تصاویر مربوط به مساجد قدیمی مشهور شیراز از جمله «مسجد وکیل» مربوط به دوران زندیه که با ۴۸ ستون سنگ مرمر یکپارچه شبستان جنوبی خود شهرت دارد، مسجد تاریخی «نصیر الملک» مشهور به مسجد صورتی که یکی از زیباترین مساجد ایران از دوره قاجار است، مسجد «جامع عتیق» یکی از قدیمی ترین مساجد شیراز مربوط به دوره صفویه و همچنین مسجد «مشیرالملک» از دوران قاجار است. این تصاویر به مناسبت ۳۱ مرداد روز جهانی مساجد منتشر شده است. عکاس رضا قادری

  • گزارش تصویری از تفریح تابستانی در خنکی تنگه واشی

    گزارش تصویری از تفریح تابستانی در خنکی تنگه واشی

    منطقه گردشگری تنگه واشی یا آبشار ساواشی با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی در ۱۷ کیلومتری شهر فیروزکوه قرار دارد. یکی از سه کتیبه معروف دوره قاجار در این تنگه قرار گرفته که قدمت آن حدود ۱۸۵ سال و ثبت ملی است.

  • گزارش تصویری از کوه قلاقیران و بخش چوار در استان ایلام

    گزارش تصویری از کوه قلاقیران و بخش چوار در استان ایلام

    چوار یکی از بخش های وسیع در استان ایلام با مساحت 1300 کیلومتر مربع که راه ایلام- ایوان -کرمانشاه از این بخش می گذرد. رودهای فصلی تَلخاب و کَلال رود از این بخش عبور کرده و پس از طی کیلومترها وارد خاک عراق می شوند. کوه قلاقیران یکی از نقاط کوهستانی زیبا با چشم اندازی خاص مابین شهر چوار و ایلام واقع شده و زیبایی چشم نوازی را به این منطقه بخشیده است. شغل مردم بخش چوار کشاورزی و دامداری است. چوار درحدود پانزده کیلومتری شمال‌غربی شهر ایلام و در مسیر راه اصلی ایلام ـ کرمانشاه واقع شده است.(عکاس: سیدمصلح پیرخضرانیان)

  • گزارش تصویری از بزرگترین جزیره دریاچه ارومیه

    گزارش تصویری از بزرگترین جزیره دریاچه ارومیه

    «کبودان» بزرگترین جزیره دریاچه ارومیه است که از سال ۱۳۴۶ منطقه حفاظت شده به شمار می رود؛ در پارک سه هزار و ۲۰۰ هکتاری این جزیره انواع پستانداران از قبیل موش صحرایی، قوچ، میش و پلنگ زندگی می‌کنند. این جزیره همچنین زیستگاه انواع پرندگان از جمله فلامینگو، مرغ سقا، تنجه، آنقوت و کاکایی می‌باشد.

  • گزارش تصویری از برف تابستانی در آلپ ایران

    گزارش تصویری از برف تابستانی در آلپ ایران

    تونل برفی از جاذبه‌های طبیعی لرستان است. این تونل برفی به‌صورت طبیعی در برف و یخ‌های دامنه زیبا و سر به فلک کشیده اشترانکوه در منطقه کمندان شهرستان ازنا به وجود آمده است که طول آن بالغ‌بر ۸۰۰ متر و ارتفاع آن از کف تونل تا سقف بین ۲.۵ تا ۳ متر است.

  • گزارش تصویری از خانه میرزا کوچک خان جنگلی

    گزارش تصویری از خانه میرزا کوچک خان جنگلی

    خانه میرزا کوچک خان جنگلی واقع در محله استادسرای شهرستان رشت در استان گیلان با گردآوری آثار تاریخی به موزه‌ای ارزشمند مبدل شده و روزانه پذیرای بسیاری از گردشگران سراسر کشور است.

  • گزارش تصویری از کاروانسرای دیر گچین

    گزارش تصویری از کاروانسرای دیر گچین

    کاروانسرای دِیرِ گچین، یکی از بزرگ‌ترین کاروانسراهای ایران؛ بر سر راه جاده تاریخی ری به قم در مرکز پارک ملی کویر قرار دارد؛ این بنای تاریخی در بخش مرکزی شهرستان قم و در ۸۰ کیلومتری شمال شرقی شهر قم در کیلومتر ۶۰ آزادراه قم – گرمسار می‌باشد که در یکم مهرماه ۱۳۸۲با شماره ثبت ۱۰۴۰۸ به عنوان یکی از اثرهای ملی کشور به ثبت رسیده است./عکس: عباس منجمی گیلانی

  • گزارش تصویری از روستای تاریخی خرانق یزد

    گزارش تصویری از روستای تاریخی خرانق یزد

    روستای خرانق در شهرستان اردکان استان یزد است. این روستا که در ۸۵ کیلومتری و در ناحیه کوهستانی استان یزد واقع شده‌، امروزه دارای دو بخش جدید وقدیم است که جمعیت روستا امروز در بخش جدید ساکن است.مکان‌های دیدنی زیادی از جمله یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین قلعه‌های مسکونی استان یزد را در خود جای داده است که طبق گفته اهالی منطقه قدمتی ۴۵۰۰ سال دارد و باعث شده است این روستا هر روزه گردشگرانی را از سرتاسر جهان به خود جلب کند.

  • گزارش تصویری از زندگی خوزستانی‌ها در کنار تالاب شادگان

    گزارش تصویری از زندگی خوزستانی‌ها در کنار تالاب شادگان

    تالاب بین‌المللی شادگان در جنوب غربی ایران و در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شده‌ و رودخانه جراحی بزرگترین تامین‌کننده آب این تالاب است. این تالاب دارای تنوع زیستی غنی و جاذبه های گردشگری فراوان است. تالاب شادگان یا هورالفلاحیه از معدود تالاب هایی است که در سازمان بین المللی یونسکو به ثبت جهانی رسیده است. اهالی روستاهای صراخیه و رگبه ساکنان اصلی تالاب شادگان را تشکیل می دهند و رفت وآمد در روستاهای اطراف با قایق انجام می‌شود.

  • گزارش تصویری از منطقه هورامان

    گزارش تصویری از منطقه هورامان

    هورامان یا اورامانات بخشهایی از جنوب غربی استان کردستان است که قسمتی از شهرستانهای سنندج، کامیاران و بخش زیادی از سروآباد را در بر می گیرد. هورامان در ۸۰ کیلومتری غرب سنندج قرار دارد. « شاهو» با ارتفاع ۳۳۹۰ متر یکی ازمهمترین کوه های آن منطقه است. شکل پله کانی در معماری روستاها، حفظ آداب و رسوم و پوشش سنتی لباس هایشان که بر اتحاد و یکپارچگی آنان در حفاظت از فرهنگ و خاک زادگاه شان دلالت می کند. عکس:علی حامد حق دوست