تنگه هرمز

به گفته بلومبرگ، هشت کشتی که قصد استفاده از مسیر جایگزین در تنگه هرمز را داشتند، ناچار به بازگشت شدند.

به گزارش ایران‌پژواک، شبکه خبری بلومبرگ شنبه شب در گزارشی اعلام کرد که دست‌کم ۸ کشتی طی ۲ روز گذشته تلاش کردند از یک مسیر جایگزین در نزدیکی سواحل عمان از تنگه هرمز خارج شوند، اما ناچار شدند به مسیری بازگردند که ایران تعیین کرده است.

بر اساس این گزارش، برخی از این کشتی‌ها اندکی پس از رسیدن به منطقه رأس مسندم، مشرف به تنگه هرمز، از مسیر خود بازگشتند. یک نفتکش، ۲ کشتی حامل فرآورده‌های نفتی و یک کشتی کانتینری سپس به سمت شمال حرکت کردند و سفر خود را از مسیر تعیین‌شده توسط ایران ادامه دادند.

دلیل تغییر مسیر این کشتی‌ها اعلام نشده است. با این حال، رسانه‌ها یادآور شدند که تهران بارها اعلام کرده است کشتی‌ها تنها از مسیرهایی که مقامات ایرانی تعیین می‌کنند، اجازه عبور از تنگه هرمز را خواهند داشت.

بر اساس این گزارش، از ۲۹ ژوئن تاکنون، به‌طور میانگین روزانه ۳۴ نفتکش حامل نفت خام از تنگه هرمز خارج شده‌اند.

اگرچه این تعداد نسبت به رقم ثبت شده در دوره تنش‌های اخیر به‌مراتب بالاتر بوده است، اما همچنان از سطح تردد پیش از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران پایین‌تر است.

تنگه هرمز گذرگاهی باریک میان خلیج فارس و دریای عمان است که از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار است. حدود ۲۰ درصد از عرضه جهانی نفت و نزدیک به ۲۵ درصد از صادرات جهانی گاز ال‌ان‌جی از این آبراه عبور می‌کند. به همین دلیل، این تنگه شریان اصلی انتقال انرژی برای کشورهای آسیایی، اروپایی و حتی آمریکا به‌شمار می‌رود.

تنگه هرمز ایران را از عمان جدا می‌کند و در برخی نقاط، عرض مسیر کشتیرانی در هر جهت تنها حدود ۲ مایل دریایی است. با توجه به نقش حیاتی این آبراه در زنجیره تأمین جهانی انرژی، حفظ ایمنی و امنیت آن برای تجارت بین‌المللی و ثبات اقتصاد جهانی اهمیت ویژه‌ای دارد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی