به گزارش ایران پژواک، وی در صفحه ی توییتر خود نوشت: دولت من، دولت این یا آن گروه و حزب سیاسی نخواهد بود بلکه دولت فن سالار، مستقل و پاکدست است؛ دولت کوچکی که بین ۱۸ تا ۲۰ وزیر دارد و بازتاب اراده ی مردم لبنان و پاسخگوی خواسته های آنان خواهد بود.
دیاب افزود: مستقل زندگی کرده ام و مستقل خواهم ماند و دولت آینده می کوشد دور از درگیری ها و مطابق با یک برنامه و جدول زمانی مشخص، شروع به کار کند و خواسته های جنبش اصلاحی مردم لبنان را تحقق بخشد.
۱۰۸ مجموعه، گروه، حزب و تشکل مدنی، این جنبش را در ۲۵ مهرماه آغاز کردند و همچنان دعوت و فعالیت شان را برای تحصن، گردهمایی و تظاهرات مسالمت آمیز در اعتراض به وضع موجود ادامه می دهند. آنان هیأت هماهنگ کننده دارند.
نخست وزیر منتخب، منتظر معرفی نمایندگان هیأت هماهنگ کننده ی جنبش اصلاحی است که با آنان گفت وگو کند. اما برخی از آنان موافق و برخی مخالف این گفت وگو هستند.
«ایهاب حماده» نماینده مجلس لبنان دوشنبه شب از همه ی احزاب سیاسی خواست؛ تعامل مثبت با «دیاب» برای تشکیل دولت آینده داشته باشند.
«فرید البستانی» دیگر نماینده ی مجلس در صفحه ی توییتر نوشت: هفته ی پیش رو که لبنان به مناسبت عید میلاد حضرت مسیح (ع) تعطیل است، وقت و فرصت مناسبی است برای اتحاد لبنانی ها؛ برای «آری گفتن به دیاب» و کمک به او تا دولت مستقل نجات ملی تشکیل دهد.
«بلال عبدالله» نماینده مجلس نیز در حساب توییتری خود، این پرسش را مطرح کرد که چه زمانی عبارت های زیر از قاموس سیاسی ما خارج می شود؛ این که هرکس نخست وزیر می شود و می خواهد دولت تشکیل دهد، می پرسیم: ضمن و ذیل قرارداد طایف می گنجد یا نمی گنجد؟ در طایفه ی خود قوی ترین هست یا نیست؟ پشتیبانی مرجعیت دینی دارد یا ندارد؟ می تواند جوانان را به خیابان ها بکشاند یا نمی تواند؟
وی نوشت: باید از این مسائل عبور کرد و به جای آنها، کشور واحد قوی غیر طایفهای با شهروندان مسؤول و برابر و برخوردار از دولت مستقل بخواهیم.
«حنا غریب» دبیرکل حزب سوسیالیست لبنان در مراسمی در بیروت گفت: عینیت یافتن خواسته های مردم و جنبش آنها فقط با تغییر و انتقال از دولت طایفه ای به دولت توانمند مدنی و دموکراتیک، امکانپذیر است.
همچنین «هادی ابوالحسن» رییس فراکسیون گردهمایی دموکراتیک در مجلس لبنان نوشت: خیلی ها شاد و منتظرند دولت جدید، مرکب از وزیران مستقل، پاکدست و متخصص تشکیل شود؛ دولتی متفاوت از آن چه تاکنون در لبنان بوده است، دولتی که مطالبات مردم را پاسخ دهد.
وی نوشت: آزمون مهم این دولت در حذف سهمیه های احتکار شده ی رهبران و مقام های سیاسی و حزبی است. باید منتظر ماند نخست وزیر منتخب از این آزمون سربلند بیرون می آید یا خیر؟
«میشل عون» رییس جمهوری لبنان ۲۸ آذر ۹۸، پس از رایزنی با نمایندگان مجلس "حسان دیاب" را مکلف و مأمور تشکیل دولت جدید این کشور کرد و قرار است او تا سه هفته ی دیگر اعضای کابینه اش را به مجلس معرفی کند.
انتهای پیام
ارسال نظر