زلنسکی و ترامپ

آمریکا برای جلب رضایت اوکراینی‌ها به آن‌ها وعده داده که در صورت واگذاری منطقهٔ دونباس به روسیه، یک «منطقهٔ آزاد اقتصادی» در شرق اوکراین ایجاد خواهد شد.

به گزارش ایران‌پژواک، رئیس‌جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی از ارائهٔ طرح صلح اصلاح‌شدهٔ اوکراین با ۲۰ ماده به واشنگتن خبر داد. وی تأکید کرد که همچنان مسألهٔ واگذاری اراضی اوکراین به روسیه، موضوع اصلی گفتگوها و مذاکرات به‌شمار می‌رود.

به گفتهٔ زلنسکی، ترامپ می‌خواهد در ازای بخشیدن دونباس به روسیه، یک منطقهٔ آزاد اقتصادی در شرق دونباس ایجاد کند. رئیس‌جمهور اوکراین همچنین افزوده که براساس طرح اخیر آمریکا، نیروهای اوکراینی از مناطق تحت کنترل خود در دونتسک خارج می‌شوند و روس‌ها نیز در این منطقه مستقر نخواهند شد.

وی تأکید کرده که در طرح آمریکا هنوز مشخص نیست اداره این منطقه برعهده چه کسی خواهد بود. او افزوده که روسیه از دونتسک به عنوان یک «منطقهٔ غیرنظامی» یاد کرده است.

زلنسکی همچنین تصریح کرده که موضوع امتیازات ارضی همچنان محل اختلاف است و هرگونه واگذاری زمین به روسیه منوط به برگزاری همه‌پرسی در اوکراین خواهد بود.

در طرح اولیهٔ صلح اوکراین، محدودیت تعداد نیروهای ارتش این کشور به ۶۰۰ هزار نفر مطرح شده بود اما کی‌یف با آن مخالفت کرده و بر ارتشی قوی با ۸۰۰ هزار نیرو تأکید کرده است. اوکراین همچنین خواهان تضمین‌های امنیتی برای جلوگیری از حملات مجدد روسیه است.

فشارها بر اوکراین با نزدیک‌تر شدن ایام کریسمس افزایش یافته است. به گفته زلنسکی، ترامپ می‌خواهد تا کریسمس از موضع نهایی اوکراین در مورد طرح صلح، باخبر شود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی