به گزارش ایران پژواک به نقل از بی بی سی، اعلام آغاز به کار این کانال مالی، که "ابزار حمایت از مبادلات تجاری" نامیده شده، با استقبال محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، و همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همراه بوده است.
ظریف این کار را "یک قدم اول دیرهنگام" خوانده که برای حفظ توافق هستهای و مقابله با خروج آمریکا از برجام انجام شده است.
او گفته است: "ما آماده آن هستیم که بر مبانی موقعیت برابر و احترام متقابل با اروپا تعامل سازنده داشته باشیم."
موگرینی هم بر "هماهنگی نزدیک" با ایران تاکید کرده تا سازوکار مالی هر چه زودتر عملیاتی شود.
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، گفت: "امروز ما قدم چشمگیری در اجرای تعهد خود در توافق هستهای ایران برداشتیم تا رفع تحریمها را برای مردم ایران حفظ کنیم."
ژان ایو لو دریان، وزیر خارجه فرانسه هم ثبت کانال مالی تازه را "اقدامی سیاسی" در خصوص "حمایت" از شرکتهای اروپایی طرف مبادله با ایران دانست.
ابزار حمایت از مبادلات تجاری به عنوان شرکتی در پاریس به ثبت رسیده، اعضای کمیته نظارتی آن اهل فرانسه و آلمان هستند، و رئیسش نیز بریتانیایی است.
در بیانیه مشترک هانت و لو دریان، به همراه هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، آمده است که این کانال مالی جدید "از مبادلات مشروع اروپا حمایت میکند و در ابتدا بر ضروریترین بخشها برای مردم ایران، همچون صنایع دارویی، تجهیزات پزشکی و محصولات کشاورزی و غذایی متمرکز میشود."
قرار است که تمام ۲۸ عضو اتحادیه اروپا کانال مالی ایجادشده توسط آلمان، بریتانیا و فرانسه را تایید کنند.
این مسیر مالی برای مبادلات بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ایجاد شده، اما هدف آن است که در بلندمدت کشورهای دیگر نیز بتوانند از آن برای معامله با ایران استفاده کنند.
منبعی به خبرگزاری فرانسه گفته است که عملیاتی شدن ابزار حمایت از مبادلات تجاری مستلزم فعال شدن ساختارهایی در ایران است که به موازات ترتیبات اروپاییها عمل کند، که ممکن است این کار زمانبر باشد.
این منبع گفته است: "این قدمی نیست که در درجه اول چندان تجاری باشد، اما حرکت استراتژیکی است."
انتهای پیام
ارسال نظر