تورم

طبق آمارهای ارائه شده کشورهای ترکیه، ایران، پاکستان و نیجریه در بین پرتورم‌ترین کشورهای دنیا هستند.

به گزارش ایران‌پژواک، طبق بررسی‌های به عمل آمده نرخ تورم در ترکیه به ۸۳ درصد رسیده است؛ بخش حمل و نقل، غذا و مسکن بیشترین افزایش قیمت را داشته است.

کارشناسان مستقل گروه تحقیقات تورم نرخ سالانه را در واقع ۱۸۶.۲۷ درصد تخمین می زنند. سال گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، گامی غیرمتعارف برای کاهش نرخ بهره برداشت تا تلاش کند اقتصاد را تقویت کند. اکثر بانک های مرکزی برای مبارزه با تورم نرخ بهره را افزایش می دهند.

بخش حمل و نقل ۱۱۷.۶۶ درصد افزایش قیمت سالانه را شاهد بود و پس از آن مواد غذایی و نوشیدنی های غیر الکلی با ۹۳ درصد افزایش یافت.

اردوغان نرخ بهره را "مادر و پدر همه شرارت ها" توصیف کرده است و سیاست های اقتصادی او شامل مداخله در بازارهای ارز است.

آرژانتین با نرخ تورم ۸۲ درصدی دومین کشوری است که بالاترین نرخ‌ تورم را دارد؛ با این حال نرخ تورم ماهانه آرژانتین در ماه سپتامبر پایین‌تر از حد انتظار بود، تسکین نادری برای اقتصاد درگیر و ساکنان درگیر که ممکن است به بانک مرکزی اجازه دهد چرخه افزایش نرخ تهاجمی خود را فعلا متوقف کند.

آژانس آمار دولت در روز جمعه گزارش داد که تورم ماهانه در ماه گذشته ۶.۲ درصد بود که کمتر از ماه اوت بود و پیش بینی تحلیلگران از افزایش ۶.۷ درصدی کمتر بود.

با این حال، پیش‌بینی می‌شود که تورم سالانه این کشور تا پایان سال به ۱۰۰ درصد برسد.

نرخ تورم شهریور توسط مرکز آمار ایران اعلام شد که براساس آن نرخ تورم سالانه شهریور ماه ١٤٠١ برای خانوارهای کشور به ۴۲.۱ درصد رسیده است و این نرخ تورم ایران را در بین کشورهایی که با ابرتورم دست و پنجه نرم می‌کنند قرار داده است.

منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است. نرخ تورم نقطه‌ای در شهریور ماه ١٤٠١ به عدد ۴۹.۷ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٤٩.٧ درصد بیشتر از شهریور ١٤٠٠ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده اند.

پاکستان یکی دیگر از کشورهایی است که این روزها با ابرتورم مواجه است؛ طبق آمارهای رسمی تورم در این کشور به ۲۳ درصد رسیده‌است.

انتظار می رود اقتصاد پاکستان در سال مالی جاری منتهی به ژوئن ۲۰۲۳ تنها ۲ درصد رشد کند که ناشی از سیل‌های فاجعه‌بار، موضع تنگاتنگ پولی، تورم بالا و محیط کمتر مساعد جهانی است. بهبود تدریجی خواهد بود و پیش بینی می شود رشد تولید ناخالص داخلی واقعی به ۳.۲ درصد در سال مالی ۲۰۲۴ برسد.

پس از پاکستان کشور نیجریه با تورم ۲۰.۵ درصدی در این فهرست جای گرفته است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی