رایتل

در حالی که طی یک سال گذشته سهم سیم‌کارت‌های فعال رایتل در مجموع سیم‌کارت‌های فعال کشور تنها از 3.32 درصد به 3.86 درصد رسیده است، شستا به استناد گزارش‌های مالی رایتل ادعا کرده است که این اپراتور به رشد 31 درصدی در فروش تجمیعی نسبت به دوره شش ماهه مشابه سال قبل دست یافته است؛ حال از آنجا که رایتل وعده داده است که تا پایان امسال بورسی می‌شود و طبیعتا «شفافیت» شرط نخست حضور شرکت‌ها در بازار بورس است، لذا انتظار می‌رود که رایتل با در نظر داشتن اصول حاکم بر مجوز و پروانه اپراتوری و با تعداد مشترکان و مشتریان مشخص، ضمن ارائه آمار و اطلاعات شفاف و مستند، مشخص کند که چگونه و با چه معاملاتی توانسته در بازه زمانی اعلامی، این افزایش حجم فروش تجمیعی را حاصل کند؟!

به گزارش ایران پژواک، بر استناد خبری که در تاریخ 22 آبان ماه سال جاری در خروجی سایت شستا منتشر شد، جلسه ارزیابی عملکرد شش ماهه هلدینگ رایتل با حضور مدیران شستا برگزار شد. ادعا شده است که هلدینگ رایتل با پوشش 97 درصد بودجه شش ماهه، به رشد 31 درصدی در فروش تجمیعی نسبت به دوره شش ماهه مشابه سال قبل دست یافته است.

در این خبر شستا تاکید شده است که هلدینگ رایتل در شش ماه اول سال توانست سهم بازار خود را در صنعت اپراتور افزایش داده و به 3.9 درصد در شهریور 1400 برسد.

با نگاهی به گزارش دوره‌ای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیرامون عملکرد اپراتورها در پایان شهریورماه سال 1399 و بررسی جدول وضعیت توسعه اپراتورهای تلفن همراه در پایان این بازه زمانی مشاهده می‌شود که مجموع خطوط فعال رایتل 4.165.014 از مجموع 125.258.391 خطوط فعال سه اپراتور تلفن همراه بوده و مشخصا سهم رایتل 3.32 درصد بوده است.

بر پایه‌ جدیدترین گزارش رگولاتوری تا پایان شهریورماه 1400، مجموع خطوط فعال رایتل 5.149.145 است که سهم 3.86 درصدی از مجموع 133.098.168 خطوط واگذار شده سه اپراتور تلفن همراه دارد.

با مقایسه دو جدول بالا می‌توان گفت در حالی که طی یک سال گذشته (از پایان شهریورماه 1399 تا پایان شهریورماه 1400) مجموع خطوط فعال اپراتورها 7.839.777 افزایش یافته است، سهم رایتل از این میزان 984.131 خط بوده است و سهم رایتل از 3.32 درصد به 3.86 درصد افزایش یافته است.

حال از آنجا که رایتل وعده داده است که تا پایان امسال بورسی می‌شود و در این راستا ضرورت دارد که اسناد و اطلاعات مالی شفاف را ارائه دهد، درخواست می‌شود که مشخص کند در بازه زمانی اعلامی فروش تجمیعی 31 درصدی این اپراتور از چه محلی و چگونه و با چه معاملاتی حاصل شده است؟!

حال آنکه به نظر می‌رسد حاصل شدن این رقم از فروش تجمیعی نمی‌تواند از محل فروش سرویس و خدمات باشد و احتمالا از فروش فرکانس حاصل شده است. در صورت صحت این موضوع باید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فرکانس بلااستفاده را از این اپراتور دریافت کند و اجازه فروش آن توسط اپراتور به صورت مستقیم را ندهد تا این حجم اضافه فرکانس به دولت برگردد و از طریق مزایده به متقاضیان واگذار شود تا نهایتا سود بیشتری نصیب دولت شود.

از آنجا که از سال گذشته تا کنون وعده‌های مکرر مدیران رایتل برای بورسی شدن به سرانجام نرسیده است، اگرچه در آخرین اظهار نظر مدیران شستا باز هم وعده‌ی بورسی شدن این اپراتور تا پایان سال جاری داده شد، انتظار می‌رود که با تغییر سیاست مدیریتی در این اپراتور و ارائه‌ی اطلاعات و آمار شفاف بر اساس جداول معتبر، شاهد اپراتوری باشیم که با حضور موثر در بازار بورس و رسیدن به جایگاهی قابل توجه در بازار اپراتورهای کشور، حداقل بتواند پاسخگوی سرمایه‌گذاران اصلی‌اش که بیمه‌شدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی هستند، باشد.

در پایان انتظار می‌رود؛ علی رستمی، مدیرعامل جدید شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، با ریل گذاری جدید مدیریتی و حاکم کردن اصل شفافیت در شرکت‌های زیرمجموعه شستا، اعتمادسازی عمومی را در اولویت کاری مدیران این شرکت‌ها قرار دهد، تا با اجرای سیاست‌های مطلوب اقتصادی، این شرکت‌ها به مجموعه‌هایی شفاف و ارزش آفرین تبدیل شوند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی